Mond en/of Tand Problemen bij Volwassenen

Oorzaken van mondproblemen

Mondproblemen kunnen veel oorzaken hebben. Variërend van slecht poetsen tot een ongezonde levensstijl en voeding.

Niet iedereen neemt het even nauw met de mondhygiëne.

Maar weinig mensen houden zich aan de twee minuten poetsen per keer en maar liefst een derde van alle volwassenen poetst zijn of haar gebit maar één keer per dag.

 

Blijf er niet mee lopen!

Mondhygiënisten staan voor preventieve mondzorg en begeleiden en coachen je om samen met jou te voorkomen dat deze klachten ontstaan.

Want voorkomen is beter dan genezen! Klachten – en dus behandelingen – voorkomen is tevens prettig voor mensen met angst voor de tandarts.

Ongeveer een kwart van alle Nederlandse volwassenen is namelijk bang voor de tandarts. Vaak komt dit door eerdere ervaringen, enge verhalen van anderen of schaamte voor het gebit

Mondproblemen voorkomen

Om mondproblemen te voorkomen is een goede mondhygiëne belangrijk.

Twee keer per dag poetsen met een fluoridehoudende tandpasta en met een hand- of elektrische tandenborstel is essentieel. Daarnaast kun je tussen de tanden en kiezen reinigen door te rageren, stokeren of te flossen.
Om het helemaal goed te doen kun je als aanvulling gebruik maken van een tongschraper.

Breng bovendien regelmatig een bezoek aan een mondhygiënist. De mondhygiënist is gespecialiseerd in preventieve mondzorg.

Door ziektes zoals diabetes, reuma of hartproblemen, door medicijngebruik of door een verminderde speekselproductie heb je meer kans op het krijgen van mondproblemen.

Mondproblemen:

Tandvlees problemen:

Mondverzorging:

Pin It on Pinterest

Share This